In re National Security Agency Telecommunications Records Litigation

Filing 746

Memorandum in Opposition re 738 MOTION for Attorney Fees Defendants' Opposition to Plaintiffs' Motion for Attorney's Fees (Al-Haramain v Obama) (09-cv-109-VRW) filed byUnited States. (Attachments: # 1 Appendix, # 2 Appendix, # 3 Appendix, # 4 Appendix, # 5 Appendix, # 6 Appendix, # 7 Appendix)(Coppolino, Anthony) (Filed on 8/5/2010)

Download PDF
In re National Security Agency Telecommunications Records Litigation Doc. 746 Att. 2 Defendants' Opposition to Plaintiffs' Motion for Attorney Fees Al-Haramain Islamic Found. Oregon et al. v. Obama et al. (07-cv-109-VRW) (3:06-md-1791-VRW) [p- Appendix 2 CALCULATION OF ANNUAL HOURS BY ATTORNEY Dockets.Justia.com Appendix 2 - Calculation of Annual Hours by Counse The following tables allocate the number of hours requested by the plaintiffs' counsel by the year in which they were incurred, in order to apply the correct hourly rate. Where blocks of time overlap more than one year, they are allocated as indicated on the table--generally by dividing the time by the number of months per year indicated in the block. In some instances, where only a small amount of time overlaps a particular year, it is counted in one year as indicated. Note: Page references in the chart are to the page numbers indicated in the ECF generated header at the top of the declaration cited. 1. Year 2006 Eisenberg - Calculation of Total Annual Hours 2006-2010 Page 5 of 14 6 of 14 Lines 14-28 1-28 Hours by "Bullet Point" Per Page 1.0+1.7+11.5+26.5+70.0+9.7+7.2=127.6 1.5+55.7+66.5+45.7+10.9+5.0+41.6+2.0+ 71.2+20.8+44.3+ 10.1+7.7 =383 5.9+5.7+8.8=20.4 + 4.0 (Divide 8 Hours 11/14/06-1/24/07 by 2**) (**Split Evenly 2006/2007) + 4.5 + 4.55 (Divide 9.1 Hours 11/22/06-1/4/07 by 2) + 16.8 (Divide 33.6 Hours 12/10/06-1/9/07 by 2) +4.5 +2.55 (Divide 5.1 Hours 12/26/06-1/9/07 by 2) + 4.0 (8 Hours 11/14/06-1/24/07 by 2) + 4.55 (Divide 9.1 Hours 11/22/06-1/4/07 by 2) + 16.8 (Divide 33.6 Hours 12/10/06-1/9/07 by 2) +2.55 (Divide 5.1 Hours 12/26/06-1/9/07 by 2) .6+12.1+21.3+1.2 =35.2 30.2+22.7+23.0+5.2+12.0+177.1+9.8+121.1+ 7.4+6.5+33.9+6.6+30.1+6.6 = 492.2 8.9 (Divide 62.1 Hours 11/20/07-6/24/08 by 7) (1 month in 2007/balance 6 months in 2008) 564.2 Total 567.9 7 of 14 2-7 8-9 10 11-14 15-16 17-18 19-20 2007 7 of 14 8-9 11-14 15-16 19-20 21-28 8 of 14 2-28 9 of 14 2-3 2008 9 of 14 9 of 14 2-3 4-14 53.2 (Remainder from prior entry in 2007) 71.5+5.5+87.5+19.1+7.0+29.0 =219.6 606.1 Pre July Dismissal __________ Post July Dismissal 2009 9 of 14 14-28 8.5+72.9+12.5+70.7+90.6+51.0+27.1=333.3 10 of 14 1-28 7.7+6.6+15.8+10.4+53.5+32.5+27.3+11.6+17.5+ 1.0+11.5+4.6+22.4=222.4 29.4+2.0+39.7+15.9 =87 570.1 To June 3 Hearing ----------June-Sept. Ps Partial SJ Hours 11 of 14 2-12 11 of 14 12 of 14 12-28 1-4 63.9+7.0+82.3+10.8+1.2+5.0+23.5+4.0 =197.7 + 4.62 (7.7 Hours 9/15/09-2/22/10 Divided by 5) = 1.54 x 3 months in 2009 = 4.62 + 7.0 +2.6 (10/29/09-1/6/10-all counted for 2009) +16.6+17.5+3.0+11.7 =48.8 + 3.08 (7.7 Hours 9/15/09-2/22/10 Divided by 5) = 1.54 x 2 = 3.08 +10.6+1.0+1.5+10.0+14.7+18.2 =56 4.7+62.0+4.8+1.2+1.0+12.7+43.9=130.3 2497.6 189.3 12 of 14 12 of 14 12 of 14 2010 12 of 14 4-5 6-7 8-15 1-4 12 of 14 13 of 14 16-28 1-14 2. Year 2006 Goldberg - Calculation of Total Annual Hours 2006-2010 Page 5 of 10 6 of 10 6 of 10 Lines 1-28 1-19 20-22 Hours by "Bullet Point" Per Page 12.2+3.4+34.0+15.5+10.9+2.0+11+18+2=109 22.5+8.5+18+23+22=94 + 1.24 (Divide 6.2 Hours 11/22/06-5/7/07 by 5) (1 month 2006/4 months 2007) Total 204.24 2007 6 of 10 20-22 + 4.96 (Divide 6.2 Hours 11/22/06-5/7/07 by 5) (1 month 2006/4 months 2007) + 17 +80.8 + 6.2 (Divide 12.4 Hrs 11/18/07-11/29/08 by 2) + 6.2 (Divide 12.4 Hrs 11/18/07-11/29/08 by 2) 108.96 6 of 10 7 of 10 7 of 10 2008 Pre July Dismissal ______ 7 of 10 Post July Dismissal 2009 To June 3 Hearing ----------JuneSept. Ps Partial SJ Hours 2010 9 of 10 8 of 10 8 of 10 7 of 10 23-28 1-10 11-15 11-15 168 16-28 1-5 6-28 +83.3+34.8 +43.7 23.3+21.4+32.4+35.8=112.9 112.9 1-13 55.6+32.5=88.1 88.1 682.2 3. Year 2006 Nelson - Calculation of Total Annual Hours 2006-2010 Page 7 of 11 8 of 11 8 of 11 Lines 4-24 1-2 3-22 1-18 Hours by "Bullet Point" Per Page 96.1+65.6=161.7 112.1 214.2+ 73=287.2 152.7+48.1=200.8 200.8 Total 561 2007 9 of 11 2008 Pre July Dismissal ______ Post July Dismissal 2009 To June 3 Hearing ----------JuneSept. Ps Partial SJ Hours 2010 9 of 11 10 of 11 19-24 11.7 34 10 of 11 10 of 11 3-11 12-24 22.3 113 Hours for January 2009 to Present Assume 75% in 2009 = 85 25% in 2010 = 28 42.5 - 6 months to June 2009 85 42.5 - 6 months to Dec. 2009 10 of 11 12-24 28 (25% of 113 Hours Assumed for 2010) 28 908.8 4. Year 2006 Albies - Calculation of Total Annual Hours 2006-2010 Page 3 of 6 4 of 6 Lines 9-28 1-10 11-16 Hours by "Bullet Point" Per Page 18.3+54.8+33.5+32.7+52.5+1+3.5=196.3 5.6+27.9+30.5+48.2=112.2 5.7+31.5=37.2 37.2 Total 308.5 2007 4 of 6 2008 Pre July Dismissal ______ Post July Dismissal 2009 To June 3 Hearing ----------JuneSept. Ps Partial SJ Hours 2010 4 of 6 4 of 6 17-19 20-22 11.7 (one month in 2007 counted in 2008) 12.3 45.7 4 of 6 23-28 3.6+18.1=21.7 54.7 5 of 6 1-5 33.2 5 of 6 6-10 21.5 5 of 6 11-13 11.9+9.5 21.4 467.5 5. Hassan - Calculation of Total Annual Hours 2006-2010 Page 3 of 8 4 of 8 5 of 8 5 of 8 Lines 25-26 1-28 1-9 10-15 10-15 Hours by "Bullet Point" Per Page 10.6 21.5+46.1+7.1+13.4+21+5.4=114.5 18.6+12.7=31.3 3.1 (Divide 12.3 Hrs 11/17/06-3/22/07 by 4) (1 month in 2006/3 months in 2007) 9.2 (Divide 12.3 Hrs 11/17/06-3/22/07 by 4) (1 month in 2006/3 months in 2007) 3.9+46.8=50.7 20.96 (Divide 26.2 Hrs 9/1/07-1/29/08 by 5) (4 months in 2007/1 month in 2008) 5.24 (Divide 26.2 Hrs 9/1/07-1/29/08 by 5) (4 months in 2007/1 month in 2008) 15.8 52.79 80.86 Total 159.5 Year 2006 2007 5 of 8 5 of 8 6 of 8 16-28 1-3 2008 Pre July Dismissal 6 of 8 1-3 6 of 8 4-10 Post July Dismissal 6 of 8 11-20 21-22 12.3+16=28.3 3.45 (Divide 6.9 Hrs 9/4/08-1/22/09 by 2) 3.45 (Divide 6.9 Hrs 9/4/08-1/22/09 by 2) 10.73 2009 To June 3 Hearing ----------June-Sept Ps Partial SJ Hours 2010 6 of 8 21-22 6 of 8 23-28 7.28 (Divide 10.4 Hrs 5/27/09-3/20/10 by 10 (7 months in 2009/3 months in 2010) 3.12 (Divide 10.4 Hrs 5/27/09-3/20/10 by 10 (7 months in 2009/3 months in 2010) 23+13.5 39.62 343.5 6 of 8 7 of 8 23-28 1-12 6. Year 2006 Jaskol - Calculation of Total Annual Hours 2006-2010 Page 4 of 8 5 of 8 6 of 8 Lines 19-28 1-28 1-10 11-16 Hours by "Bullet Point" Per Page 16.5+32.9+21.5=70.9 7.3+9.9+26.3+6.8+11.2+13.4+5.6+3.6=84.1 1.5+3.2+2.3=7 29 29 Total 162 2007 6 of 8 2008 Pre July Dismissal ______ Post July Dismissal 6 of 8 17-23 6.8+15.7+3.6=26.1 56.1 6 of 8 7 of 8 7 of 8 7 of 8 24-26 1-4 5-6 7-10 11-22 11.1 3.1 (to 2/17/09 all counted in 2008) 7.7 8.1 (to 1/7/09 all counted in 2008) 4.6+5.2+3.0+1.7+2.0=16.5 25.4 2009 To June 3 Hearing ----------JuneSept. Ps Partial SJ Hours 2010 7 of 8 7 of 8 23-26 8.9 out of 14 hours (5/27/09-4/13/10) (14 divided by 11 mos = 1.27/mo X 7 months) 7 of 8 7 of 8 8 of 8 23-26 27-28 2-3 5.1 (Balance for 2010) 1.4 5.6 12.2 284.7 7. Year 2006 Hancock - Calculation of Total Annual Hours 2006-2010 Page 4 of 6 Lines 1-7 Hours by "Bullet Point" Per Page 3.0+2.6+5.7=11.3 Total 11.3 2007 4 of 6 8-21 7.0+4.5+7.3+12.6+41+4.3=76.7 76.7 2008 Pre July Dismissal ______ Post July Dismissal 4 of 6 22-24 14.3 59.5 4 of 6 4 of 6 5 of 6 25-27 28 1-4 6-15 27.6 17.6 2009 To June 3 Hearing ----------JuneSept. Ps Partial SJ Hours 2010 5 of 6 10.7+30.9=41.6 48.4 5 of 6 16-18 6.8 5 of 6 19-26 27+12.2=39.2 39.2 235.1

Disclaimer: Justia Dockets & Filings provides public litigation records from the federal appellate and district courts. These filings and docket sheets should not be considered findings of fact or liability, nor do they necessarily reflect the view of Justia.


Why Is My Information Online?